Loading...

Photoshop bestaat 25 jaar, een prachtige ode.

Adobe viert het 25 jarige bestaan van Photoshop met een schitterende tribute-video, Dream on!

blog photoshop

Het vlaggenschip van Adobe.

Hoewel Adobe bekent staat om verschillende uitmuntende grafische programma's, is Photoshop de meest bekende. We hebben er zelfs een heus werkwoord van gemaakt; Photoshoppen.

Hoe het begon.

Zoals het verhaal gaat dankt Photoshop zijn wortels aan twee broers, Thomas en John Knoll. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Michigan in de late jaren 1980 begon Thomas met het schrijven van een programma dat een grijswaardenafbeelding zou kunnen weergeven op een zwart-wit monitor.

Samen met John, die toen werkte op de special effects afdeling bij Industrial Light and Magic, voegden ze gereedschappen en functie's toe die de foto's konden omzetten naar een digitaal beeld-processing programma genaamd Display. In 1988 gaven de broers Knoll een demonstratie van hun programma aan Adobe. Adobe nam het programma over in 1989 en veranderde de naam in Photoshop. In 1990 werd versie 1.0 vrijgegeven voor de markt. Gedurende de jaren bleef (en blijft) Adobe functie's aan het het programma toevoegen en groeit het met de technieken, van met name, digitale fotografie mee.

Vandaag de dag is Photoshop niet meer weg te denken uit de grafische wereld. Om 25 jaar geweldig Photoshop werk te vieren, lanceert Adobe de advertentiecampagne ‘Dream On’. In het spotje zijn met Photoshop gecreëerde beelden uit grote films te zien, zoals Avatar, Gone Girl, How To Train Your Dragon 2 en Shrek.

Kijk, geniet en dream on!