Loading...

De kleurrijke wereld van Pantone.

Iedere grafisch designer kent het, iedere grafisch designer werkt ermee; de kleurstandaarden van Pantone. Een kijkje in de wereld van de kleurmeesters van de grafische industrie.

pantone vormgeving

Pantone, celebrate color.

Pantone's Color Matching System™, de wereldwijde standaard voor het identificeren, matchen en communiceren van kleuren.

Al 52 jaar een wereldwijde authoriteit.

In 1963 creëerde Lawrence Herbert, Pantone's oprichter, een innovatief systeem voor het identificeren, matchen en communiceren van kleuren om de problemen die destijds heersten aangaande de productie van accurate kleuren in de grafische industrie, op te lossen. Zijn inzicht in het kleurenspectrum, wat voorheen door iedereen anders werd geïnterpreteerd, leidde tot de innovatie van het Pantone Matching System™ wat vandaag de dag wereldwijd wordt gebruikt als standaard voor de grafische industrie.

Het noemen van Pantone kleuren communiceert makkelijk want elke drukkerij begrijpt hiermee exact welke kleur er bedoelt wordt.

Sinds haar oprichting heeft Pantone haar kleuren matching systeem uitgebreidt richting andere 'color-critical' industrieën, zoals de digitale industrie, textiel, plastic, architectuur, interieur en verf.

Sinds het jaar 2000 selecteert Pantone ieder jaar een 'Kleur van het jaar'. De kleurexperts selecteren hiervoor een kleur die het beste de globale tijdsgeest representeert zowel in print, interieur en fashion. De kleur van het jaar 2015 is 'Marsala'. Een prachtige diep, bordeauxachtige roodtint. En nu we het toch over fashion hebben; ieder half jaar presenteert Pantone het "FASHION COLOR REPORT". Het herfst/winter palet voor 2015-2016 kenmerkt zich door veelzijdige voornamelijk androgene kleuren die voor elegantie zorgen. Uiteraard is kleur 'Marsala' hierin ook te vinden.

Het zal duidelijk zijn dat Pantone van grote invloed is op het dagelijks leven van designers in de print, web, fashion, interieur en andere kleurgerelateerde beroepen. Sterker nog, doordat de kleuren van Pantone overal aanwezig zijn, leeft iedereen een in de kleurrijke wereld van Pantone.

Kleur van het jaar 2015, maak kennis met "Marsala'.

pantone blog